Jak se daří ,,páťákům” v Třeboni na kolech se můžete podívat zde.

A daří se jim opravdu skvěle. Počasí nám přeje a všichni si to moc užívají.

Den první – příjezd a ubytování proběhlo bez problémů a mohli vyjet na první společnou cyklo vyjížďku. Učili se jezdit ve skupině a šlo jim to opravdu báječně. Na dopravním hřišti si upevnili pravidla silničního provozu a trochu poznali krásné lázeňské město Třeboň. Celkem sice ujeli jen 7 km, ale cestou toho viděli spoustu. Náměstí a Bertiny lázně v Třeboni, projeli se kolem Zlaté stoky a objeli kousek Světa. Na hrázi Světa se seznámili s Jakubem Krčínem z Jelčan.

Den druhý – dopoledne ujeli skoro 19 km, posvačili na Rozvodí. Projeli se kolem Nové řeky a velkou výzvou bylo přebrodit Starou řeku Lužnici. Všichni to nakonec zvládli. Odpoledne si užili u Opatovického rybníka a zavzpomínali na léto. Vyzkoušeli si jízdu na padlleboardu, postavili si hrady z písku a zadováděli si ve vodě. Podvečerním zpestřením byla hra beach ringo a ultimate frisbee.

Den třetí – ráno vyrazili do Třeboně, aby si prohlédli expozici o přírodě a životu na Třeboňsku v Domě přírody. V zámeckém parku podle mapy hledali vzácné druhy dřevin a podívali se, ve kterém domě žil Jakub Krčín. Odpolední výlet kolem rybníků měřil asi 23 km a tak za dnešek ujeli celkem 30 km. Cestou viděli starý kamenný most z 18. století na Staré hlíně. Přejeli Lužnici a pokračovali k Rožmberku, největšímu českému rybníku. Na zpáteční cestě se zastavili u kapličky Sv. Víta a na náměstí v Třeboni. Večer si zahráli tenis a vybíjenou a zklidnili se při cvičení jógy a relaxačních cvičeních.

Den čtvrtý – dopoledne se vydali ke Schwarzenberské hrobce a dozvěděli se něco málo z historie Třeboňska. Odpoledne si udělali zmrzlinový výlet do Třeboně a prohlédli si toto malebné, lázeňské město. V pozdějším odpoledni si vyzkoušeli jízdu na opravdové dračí lodi a pro všechny to byl velký zážitek, který si moc užili. Večer si opět zasportovali v hale a uklidnili se při józe.

Den pátý – ráno si zahráli tři netradiční hry, baseball, kinbal a lakros. Po obědě je čekala nejdelší cyklistická vyjížďka tohoto týdne po Novořecké hrázi. Za týden v Třeboni ujeli na kolech celkem 90 km a to je určitě velmi pěkný výkon, který zaslouží velkou pochvalu. Pochvalu si zaslouží také za disciplinovanou jízdu ve skupině.

Všichni si týden sportu v Třeboni moc užili a už se těší na další společné zážitky.