1.ZŠ Hořovice a zájezd do Anglie

V neděli 19.6. 2022 jsme se s vybranými žáky sedmého, osmého a devátého ročníku vydali objevovat krásy jižní Anglie.

Po dlouhé cestě autobusem jsme dorazili do Spojeného království a mohlo začít naše dobrodružství. Během pěti dnů jsme navštívili pobřeží Velké Británie s jeho bílými útesy, přímořské město Brighton, komplex tajemných kamenných kruhů Stonehenge, katedrálu v Salisbury a univerzitní město Oxford. Všechny nadchl také královský hrad Windsor, kde v té době pobývala sama královna.

Co by to ale bylo za návštěvu Anglie, kdybychom nenavštívili Londýn? V hlavním městě Velké Británie jsme strávili dokonce dva dny. Poznali jsme bývalé vězení Tower, vylezli na vrchol katedrály Svatého Pavla, vyfotili se s celebritami v muzeu Madame Tussauds, obdivovali krásný Buckinghamský palác a výhled na celé město z London Eye. Poznali jsme jaké je cestovat jako běžný občan Londýna – lodí, metrem, červeným autobusem.

Nejdůležitější ale na naší cestě bylo procvičení znalostí anglického jazyka. Po celou dobu jsme bydleli v anglických rodinách. Děti byly odkázány jen na své komunikační dovednosti, musely si samy vyřídit vše potřebné. Zvládly to s přehledem a posílilo to jejich motivaci k učení se cizího jazyka.

Doufejme, že se tyto zájezdy stanou tradicí a třeba nejen do Anglie.

Po kliknutí na odkaz se můžete podívat na naše zážitky z Anglie. FOTOGALERIE