I v letošním školním roce byl na naší škole velký zájem o členství v KMD. Členové klubu měli možnost zhlédnout různorodá představení. Moderní pojetí klasické pohádky, muzikál a tradiční divadelní hru. Každý si mohl najít to, co je mu blízké.

První představení se uskutečnilo v Národním divadle a jednalo se o Krásku a zvíře. Samotná atmosféra prostředí už byla zárukou hezkého divadelního zážitku. O přestávce jsme měli možnost prohlédnout si budovu Národního divadla, kterou jsme zakončili krásným výhledem na večerní Prahu ze střechy divadla. Pro všechny to byl velký zážitek.

Druhým představením byl muzikál Okno mé lásky v divadle Broadway. Děti hodnotily tento muzikál s nadšením. Líbilo se jim výborné zpracování a herecké obsazení.

Při třetím  představení jsme navštívili divadlo Rokoko, kde jsme zhlédli hru Honzlová podle knihy  Zdeny Salivarové. Obavy, že pro děti bude děj této hry obtížně pochopitelný, se nevyplnily. Z hodin dějepisu věděly, jaké problémy s sebou přinášel totalitní režim, a pocitům hlavní hrdinky rozuměly.

Domníváme se, že se nám u mnoha žáků podařilo vzbudit zájem o divadlo. Mnozí žáci dokonce přiznali, že jsou v divadle poprvé. Všichni se už těšíme na divadelní představení, která nám budou Klubem mladých diváků nabídnuta v příštím školním roce.

Paní učitelky M. Kuníková, L. Hošková a I. Mikulová