Naši druháčci v pondělí 29. května navštívili zábavně-naučný park Mirakulum ve středočeských Milovicích.
Čekalo je tady spoustu zábavy. Různé herní i naučné prvky, obří trampolíny, houpačky, lanová centra, prolézačky, které byly vyrobené převážně z přírodních materiálů. Děti při nich zapojily vlastní pohyb, sílu i fantazii.
Zábavný program jsme měli zpestřený naučnou částí parku na téma Lesní zvěř, kde se děti pod vedením odborného lektora dozvěděly spoustu informací o lese, o stromech, o životě lesních zvířat, jak chránit přírodu, jak správné třídit odpad apod.
Viděli jsme zvířátka ze záchranné stanice – výra velkého a veverku obecnou. Také jsme pozorovali, jak se ve výběhu žije daňkům a muflonům.
Zajímavým prvkem byla návštěva Farmy, kde byla zvířata vyrobena z laminátu v reálných podobách i velikostech. Viděli jsme například kozy, ovce, husy, slepice,… ve stájích koně, kteří čekali na vyhřebelcování právě od dětí a spoustu jiných zajímavých míst, která k opravdové farmě patří.

Po celou dobu výletu panovala velmi dobrá nálada, ke které přispělo i pěkné slunečné počasí. Děti byly spokojené a všichni jsme si to moc užili.

Klára Šumerová, Jana Ženíšková