Na školní výlet vyjelo 14 žáků 7.A, 14 žáků 7.B a 12 žáků 7.C. Všichni se včas dostavili na smluvený sraz a byli plni očekávání, co je v TEPfactoru čeká. Odjezd proběhl v naplánovaných 7.00 a v 8.00 jsme již byli v Chotilsku.

Žáci se na improvizované pláži převlékli do sportovního oblečení a potom byli seznámeni s pravidly hry. Celkem hrálo devět zajímavě pojmenovaných týmů (Legendy ACS, Titáni, Zlatokopky, Ty z áčka, Omega, Tygřice, Mravenečníci, Autobusáci a Alfy). Žáci po obdržení herních karet a čipů postupně podle svého výběru plnili čtyři kategorie úkolů (na fyzičku, logiku, šikovnost a trpělivost). Pro úspěšné zdolání úkolů bylo nutné, aby se hráči domluvili na řešení úkolů a aby při jejich plnění všichni najednou spolupracovali. Často bylo nutné úkol opakovat a postupně hledat způsob jeho řešení. Zápal pro hru byl umocněn průběžným sledováním pořadí jednotlivých týmů a atmosférou prostředí. Hra trvala tři hodiny a obešla se bez úrazu. Po ukončení hry se řádně unavení ale nadšení hráči opět převlékli a po občerstvení jsme odjeli zpět do Hořovic. Žákům se v TEPfactoru velmi líbilo a někteří žádali opakování návštěvy TEPfactoru..

Vyučující se shodli na tom, že úspěšnost splnění úkolů byla z velké části podmíněna věnováním pozornosti pokynům k jednotlivým úkolům, stejně jako je tomu i ve škole.