Projekt se uskutečnil ve dnech 13. 6. 2023, kdy prezentovaly třídy 9. B a 9. C a 15. 6. 2023, kdy prezentovala třída 9. A. Žáci při přípravě projektu, jež probíhala v hodinách chemie a poté jeden celý školní vyučovací den, zpracovávali jednotlivá témata z pohledu předmětů fyzika, chemie, zeměpis, přírodopis a český jazyk. V prezentační den připravené trojice žáků předstoupily před tabuli a na mikrofon sdělily a vysvětlily svým spolužákům získané informace k vybranému tématu. Vše za současného promítání doprovodné powerpointovské prezentace a využití připraveného výukového plakátu. Většina skupin dodržela pětiminutový časový limit pro představení tématu svým spolužákům. Po vystoupení před tabulí se žáci přesunuli k vyučujícím výše zmiňovaných předmětů, aby si vyslechli jejich hodnocení a případné podněty pro zlepšení zpracování. 

Všechny skupiny si nachystaly všechny tři části prezentace (slovní vysvětlení, powerpointovskou prezentaci  i plakát). Někteří žáci působili před tabulí jistě, ostatní získali cenné zkušenosti s mluvením před větším množstvím lidí. 

Vyučující (fyzika – J. Lisá, chemie a přírodopis – M: Šimek, zeměpis – I. Mikulová, P. Kunca, český jazyk – M. Kuníková, T. Roden) hodnotili, jak správnost sdělovaných poznatků, tak i formu prezentace poznatků. 
Projekt Lidé na planetě Zemi krásně propojil dovednosti získávané v průběhu školní docházky. Bylo patrné, že mnozí žáci si opravdu osvojili dovednost vyhledávat informace a třídit je a umění spolupráce a komunikace.  

Na závěr dvě vybrané nejúspěšnější skupinky ukázaly svá vystoupení žákům 8. ročníku, aby získali představu  o tom, co je příští školní rok také čeká.   

Mgr. Jitka Lisá